Workouters-bloggen

- Allt om träning, kost och hälsa!


Har du inte tid att träna?

    2011-08-08 13:55

Tiden är något som kanske inte alltid räcker till som man önskar den borde!
Här är några tips hur du kan hitta tid eftersom allting handlar om planering och prioritering!

Träna på morgonenUpprätta en plan

Skriv ner dina träningstider i din kalender, så blir du påmind både fysiskt och mentalt och träningen har större chans att bli av!

Träna på morgonen

Tiden skall räcka till mycket, jobb, familj, hobby, sova... och träna! Ett tips är att du stiger upp tidigare på morgonen och tränar vilket är mycket tidseffektivt. Träningen blir av och du har tid med allt annat också!

Storhandla

StorhandlaDet tar mycket tid att handla, därför kan det vara bra att storhandla så att det endast behövs inhandlas varor som mjölk, frukt, bröd mm i veckorna. Basvaror som toapapper, kött med mera kan man köpa extra av så att man alltid har detta hemma!

Laga extra mycket mat

Du kan även spara tid på matlagningen genom att laga mycket mat så att du kan frysa in portioner som sedan är lätta att ta fram och värma på när du inte har tid att ställa dig och laga mat.

Träna på hemvägen

Restiden mellan jobbet/skolan och hemmet kan utnyttjas genom att du går förbi gymmet på hemvägen eller att du promenerar/joggar en bit eller hela vägen hem.

Träna med familjenTa med din familj

Om du har barn kan man kombinera ditt träningsintresse med dina barns fritidsaktiviteter. Medans barnen är på fotbollsträning t.ex. så kan du passa på och ta en löprunda under tiden, eller så kan barnen cykla bredvid dig medans du joggar!

Dela upp hemarbetet

Tvätt, disk, dammsugning och andra sysslor i hemmet är något som alla måste utföra ibland. Om man istället delar ut hemarbetet över alla veckans dagar så lyckas du kanske i slutändan ha mer tid åt att träna!


Vi på Workouters önskar dig lycka till med att planera och lyckas med din träning! 



« Gå tillbaka till alla blogginlägg

...eller lägg till en kommentar

Namn:

Email:

Innehåll:

Kontrollfråga:
Vad är åtta plus två?




Inga kommentarer



Inte medlem på Workouters ännu?
» Klicka här för att registrera dig!

Är du en personlig tränare?
» Registrera dig då här som PT!

 
Annonser